Tuan tanah berehat dari mengambil sebarang tempahan jahitan sehingga diberitahu kelak. Harap maklum....

Friday, 18 February 2011

Saya dah ada assistant baru

Kelas gitu.. dah mampu gajikan assistant.. mesti bisnes dah maju.. insyaallah..
berapa ye agak-agak gaji assistant dia tu?..

kikiki..ada hati nak gajikan orang suh jadi assistant...memang ada hati pun, tunggu la bila dah ada kedai besar dan tak cukup tangan nak handle.. setakat ni cuma mampu ambik assistant yang takde gaji ni je, FOC.. nama dia FASHA SANDU... suh dia jadi model ajek.. dalam seminggu sekali je buat fashion show.. tapi bukan kat europe sana, kat dalam bilik jahit saya jek.. ehehehhe

weekend lepas pegi GM Klang dengan husband, memang dah lama plan nak employ salah sorang model kat kedai ni.. nak beli yang cukup sifat badan & kaki, bajet plak lari kang.. jadi saya beli aje la yang kurang cukup sifat alias separuh badan aje.. ada 2 kaler, kalau beli yang hitam, saya kena wat sari plak, jadi saya decide beli yang cerah sket, jadi bolehla menggayakan apa-apa jenis baju. lepas pujuk rayu dengan taukeh kedai tu, dapatlah harga RM10.. berbaloi la, dapat employ si FASAH SANDU ni tanpa bayar gaji..

Ni lah dia, sifat separuh cukup, tapi ok lah daripada takde langsung..sedang menggayakan kurung pesak gantung yang saya pakai gi keje hari ni...



Cun tak?



Fasha Sandu


6 comments:

azima said...

salam..

kiter yg dekat ngan GM nie ajer yg tak pernah beli pape... tah ler, maybe banyak sangat barang sampai taktahu apa nak beli. last2 beli kerepek ajer :P

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”

uihhhhh buat tekejut ajerrr ingat fasha sanda tapiiiii fasha sandu.... boleh lahhh dari tak aderrrr

Azurina Indah said...

azima.. kat GM tu yang kurang satu je, kedai yang jual alat jahitan.. yang ada lebih pd pemborong & peniaga.. tapi Fasha Sandu sy ni kurus sangat la, baju-baju semua jadi longgar

Azurina Indah said...

afzainizam..
kalau ikutkan hati nak employ Sharifah Ainu, tapi saiz Fasha Sandu je yang ada

Yana@Noni said...

salam...nk tumpang tanya GM tu nama pnjgnyer ape?sori kter budak baru belajar...dk dok kt Klang 7 thn tp GM x tau kt ner...:-)

Azurina Indah said...

Yana@Noni..
erm..nama panjang GM? saya pun x tau.. tapi nama tempat tu memang GM Klang je kot..tempat dia dekat2 jusco bukit tinggi, seberang jalan je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...